Egyéb

5 dolog, amire érdemes figyelned az internetcsomag választásakor!

internet-csomagokA megfelelő internetcsomag kiválasztása nem egyszerű: rengeteg a jobbnál jobb (vagy csak annak tűnő…?) ajánlat, egymásra ígérnek a szolgáltatók, mi pedig hajlamosak vagyunk a TV reklámok hatására döntést hozni, ami később sok bosszúságot okozhat… Ahhoz, hogy ezt elkerüld néhány dolgot érdemes szem előtt tartanod az internetcsomagod vagy szolgáltatód kiválasztásánál.

  • Sebesség (kínált vs garantált)

A sebesség az internetcsomagok egyik fő paramétere, hiszen mindenki gyors és megbízható internetet szeretne. Épp ezért reklámozzák ezzel az adattal a szolgáltatók az ajánlataikat. De nem árt tudni, hogy a reklámokban látott szupersebesség nem mindig az, amit a gyakorlatban tapasztalsz. Ez ugyanis általában csak a maximális letöltési sebesség, a legjobb, amit elérhetsz. A garantált letöltési sebesség valójában ennél sokkal alacsonyabb. A garantált és a maximális letöltési sebesség közötti különbségről itt olvashatsz bővebben.

  • Beszerelés, és egyéb plusz költségek

Ha kiválasztottad a csomagot, a megrendelés előtt mindenképp tájékozódj a havidíjon felül várható plusz költségekről. Fizetni kell-e az internet bekötésért vagy a modemért? A költségek mellett természetesen az elérhető kedvezményeket is érdemes figyelembe venned!

  •  Hűségidő

A legtöbb szolgáltató kedvezőbb áron kínálja az internet csomagját, ha aláírsz egy 2 évre szóló hűségnyilatkozatot. Gondold át, hogy a kezdeti kedvezmények után is tudnak-e olyan csomagot és szolgáltatást biztosítani számodra, ami megéri a hűségedet!

  • Ügyfélszolgálat

A legmegbízhatóbb szolgáltatás esetén is előfordulhatnak meghibásodások. Az internet esetében felmerülő problémákat (lassú, akadozik stb.) legtöbbször nem tudjuk egyedül megoldani, ilyenkor pedig fontos, hogy az ügyfélszolgálat segítőkész legyen és a lehető leghamarabb igyekezzen megoldást találni a problémánkra. Az egyes szolgáltatók ügyfélszolgálatáról legkönnyebben az internetes fórumokon tájékozódhatsz.

  • Lefedettség

Ez főképp a vidéken élők számára fontos, egy kisebb városban ugyanis könnyen előfordulhat, hogy mindössze 2 szolgáltató közül lehet választani. A mobilinternet esetében ez az, aminek mindenképp érdemes utánajárnod, és a választás előtt érdemes átgondolnod, hol fogod használni.

 

Ha ezeket az adatokat szem előtt tartva böngészed az ajánlatokat, biztosan megtalálod a számodra ideális csomagot, lehet, hogy épp a mi kínálatunkban! 🙂

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.